One2track logo
  • Werkdagen vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • 24 maanden garantie
  • Werking in heel Europa
  • Inclusief Prepaid simkaart (Geen abonnementskosten)
  • Nederlandse app (Volledig Nederlandse taal)
back2school

10% korting met code: SCHOOL

Op alle GPS-horloges voor kinderen. Geldig van 14-augustus t/m 22 september! 

De beweegnorm kinderen in Nederland
Marketing
05/07/2024

De beweegnorm kinderen in Nederland

Speelt je kindje steeds minder buiten en heeft hij of zij daardoor minder beweging? Hedendaags spelen kinderen namelijk steeds minder buiten en belanden ze vaak op de bank met de tablet, kijken ze TV of spelen ze games. Voor kinderen is het juist super belangrijk om lekker te blijven bewegen. Voldoende beweging brengt een gezonde ontwikkeling met zich mee. Wij willen jullie als ouder graag meegeven dat de beweegrichtlijnen kinderen in beweging brengt.

Wat is de beweegnorm voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 10 jaar?

De beweegrichtlijnen voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 10 jaar is minstens 60 minuten per dag matig intensieve tot intensieve beweging. Een activiteit waarbij de hartslag wordt verhoogd en je kind gaat zweten zijn activiteiten die je kind dagelijks moet doen. Denk hierbij aan: rennen, fietsen, skeeleren, zwemmen, voetbal en andere vormen van sport.

Waarom is beweging voor kinderen zo belangrijk?

Elke dag bewegen brengt veel meer met zich mee dan je zult denken. Het is niet alleen goed voor de gezondheid zowel mentaal als fysiek, maar ook voor de sociale vaardigheden van je kind.

Voldoende bewegen zorgt voor sterkere botten en de ontwikkeling van spieren en gewrichten. Veel bewegen reduceert de kans op overgewicht en lichamelijke klachten.

Door te bewegen met kinderen vermindert hun stress, ook kunnen activiteiten zorgen voor zelfvertrouwen waarmee onderliggende klachten verlicht kunnen worden.

Bij buitenactiviteiten of teamsporten ontwikkelen kinderen hun sociale vaardigheden. Vaak dienen ze samen te werken wat zorgt voor het ontstaan en opbouwen van vriendschappen,

Fysieke activiteiten kunnen ervoor zorgen dat de cognitieve functies verbeterd worden. Hersenactiviteit wordt gestimuleerd door te bewegen en ook de concentratie en het geheugen verbeterd wanneer je kindje lekker aan het spelen is.

Leuk al die adviezen, maar hoe zorg je ervoor dat je kind voldoende beweegt?

Maak het leuk! Kinderen vinden het vaak leuk om te bewegen als ze plezier ervaren. Zorg dat je weet wat je kindje leuk vindt door op zoek te gaan naar verschillende activiteiten en probeer dit uit!

Kinderen nemen veel over van hun ouders en leren hier dus ook van. Zorg dat jij het goede voorbeeld geeft. Ga samen een stukje fietsen, maak een gezellig wandeltochtje door het bos en verzin leuke activiteiten! Wees hun rolmodel.

Kinderen zijn in deze tijd vaak geneigd TV te gaan kijken, spelletjes te spelen op de tablet of computerspelletjes te spelen. Neem dit niet af, maar beperk de schermtijd. Het is belangrijker om lekker buiten te spelen. Moedig ze aan lekker buiten te gaan spelen.

Het is belangrijk dat kinderen kunnen ontdekken wat ze leuk vinden. Als ouder is het belangrijk dat je kind uit veel verschillende activiteiten kan kiezen. Dit kan vrije speeltijd zijn in een park, maar ook een georganiseerde sport. Maak beweging een deel van je dagelijkse routine.

In het dagelijkse leven kan je je kind aanmoedigen om naar school te gaan met de fiets of lopend, de trap te nemen in plaats van de lift en klusjes te doen in huis.

 

9.2

176 beoordelingen in de laatste 12 maanden 91% beveelt ons aan