Een belangrijke vraag voor veel ouders voordat zij de keuze maken een GPS-horloge te kopen. Hoe accuraat is het GPS-horloge eigenlijk? En hoe werkt GPS-locatie bepaling nu eigenlijk? In deze blog leggen we uit hoe het werkt en waarom de nauwkeurigheid soms kan verschillen.
Ons kinderhorloge heeft een ingebouwde GPS-tracker en een voorgeplaatste simkaart. Net als een mobiele telefoon, kan het GPS-horloge bellen en gebeld worden. Via satelliet stuurt het horloge de locatie naar de one2track-app op je telefoon.
Het horloge gebruikt drie manieren om de positie te bepalen:
Het horloge maakt geen verbinding met Wi-Fi-netwerken. In plaats daarvan 'ziet' het welke netwerken in de buurt zijn. Deze informatie helpt bij het bepalen van de locatie, vooral als er geen GPS-signaal is (bijvoorbeeld binnen).
Als je het GPS-horloge nieuw in gebruik neemt, kan het even duren voordat het de juiste GPS-locatie vindt. Tip: ga naar buiten op een open plek en druk in de app op 'Ververs locatie'. De one2track-app stuurt het locatiecommando (“Opdracht succesvol verstuurd”), binnen 1 minuut moet het horloge een GPS locatie vinden. Je ziet de positie informatie in de one2track-app veranderen naar “GPS” in plaats van “LBS” of “Wi-Fi”.
Factoren die de nauwkeurigheid beïnvloeden
Verschillende factoren kunnen invloed hebben op hoe precies de locatie is:
Wat zie je in de app?
In de one2track app kun je zien welke methode het horloge gebruikt om de locatie te bepalen. Je ziet ook hoe recent de locatie is bijgewerkt.