One2track logo
  • Werkdagen vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • 24 maanden garantie
  • Werking in heel Europa
  • Inclusief Prepaid simkaart (Geen abonnementskosten)
  • Nederlandse app (Volledig Nederlandse taal)
GPS horloge kind
Marketing
09/08/2024

Hoe nauwkeurig is het allerleukste GPS horloge?

Een belangrijke vraag voor veel ouders voordat zij de keuze maken een GPS-horloge te kopen. Hoe accuraat is het GPS-horloge eigenlijk? En hoe werkt GPS-locatie bepaling nu eigenlijk? In deze blog leggen we uit hoe het werkt en waarom de nauwkeurigheid soms kan verschillen.

Hoe werkt het GPS-horloge?

Ons kinderhorloge heeft een ingebouwde GPS-tracker en een voorgeplaatste simkaart. Net als een mobiele telefoon, kan het GPS-horloge bellen en gebeld worden. Via satelliet stuurt het horloge de locatie naar de one2track-app op je telefoon.

Drie manieren om de locatie te bepalen

Het horloge gebruikt drie manieren om de positie te bepalen:

  1. GPS: Dit is het meest nauwkeurig. Het horloge communiceert met satellieten in de ruimte. De locatie kan tot op ongeveer 10 meter nauwkeurig zijn.
  2. Wi-Fi: Dit wordt vooral binnen gebruikt. Het horloge herkent Wi-Fi-netwerken in de buurt. Google Maps koppelt deze netwerken aan adressen. Soms kan de locatie een of twee huisnummers afwijken.
  3. LBS (Location Based Services): Dit is het minst nauwkeurig. Het gebruikt zendmasten van mobiele netwerken om de locatie te schatten.

Wi-Fi en locatiebepaling

Het horloge maakt geen verbinding met Wi-Fi-netwerken. In plaats daarvan 'ziet' het welke netwerken in de buurt zijn. Deze informatie helpt bij het bepalen van de locatie, vooral als er geen GPS-signaal is (bijvoorbeeld binnen).

Een nieuw horloge instellen

Als je het GPS-horloge nieuw in gebruik neemt, kan het even duren voordat het de juiste GPS-locatie vindt. Tip: ga naar buiten op een open plek en druk in de app op 'Ververs locatie'. De one2track-app stuurt het locatiecommando (“Opdracht succesvol verstuurd”), binnen 1 minuut moet het horloge een GPS locatie vinden. Je ziet de positie informatie in de one2track-app veranderen naar “GPS” in plaats van “LBS” of “Wi-Fi”. 

Factoren die de nauwkeurigheid beïnvloeden

Verschillende factoren kunnen invloed hebben op hoe precies de locatie is:

  • Binnen of buiten: Buiten werkt GPS meestal beter.
  • Hoge gebouwen: Deze kunnen het GPS-signaal verstoren.
  • Weer: Slecht weer kan soms de nauwkeurigheid verminderen.

Wat zie je in de app?

In de one2track app kun je zien welke methode het horloge gebruikt om de locatie te bepalen. Je ziet ook hoe recent de locatie is bijgewerkt.

9.2

176 beoordelingen in de laatste 12 maanden 91% beveelt ons aan