One2track logo
  • Werkdagen vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • 24 maanden garantie
  • Werking in heel Europa
  • Inclusief Prepaid simkaart (Geen abonnementskosten)
  • Nederlandse app (Volledig Nederlandse taal)
Leren klokkijken met een GPS-horloge
Marketing
21/08/2024

Leren klokkijken met een GPS-horloge

Leren klokkijken is een belangrijke vaardigheid voor kinderen. Het helpt ze om dagen in te delen, op tijd te komen en bewust te worden van tijd. Wij begrijpen dat ouders de vraag hebben over hoe je kinderen leert klokkijken. Een kinderhorloge kan daarbij handig zijn!

Waarom is klokkijken zo belangrijk? Het leert kinderen structuur in hun dag te brengen. Ze leren wanneer het bijvoorbeeld tijd is om naar school te gaan, te eten of naar bed te gaan. Door te leren klokkijken kunnen kinderen omgaan met tijd. Dit is handig om in te schatten hoelang iets duurt en dit draagt weer bij aan leren plannen.

Een GPS-horloge voor kinderen kan helpen bij het leren klokkijken. Het horloge laat zowel een gewone wijzerklok als digitale klok zien. Kinderen kunnen oefenen met beide soorten. De cijfers en de wijzers zijn goed leesbaar op het display.

Wanneer kinderen leren klokkijken, worden ze ook zelfstandiger. Ze leren zelf de tijd in de gaten te houden, wanneer ze thuis moeten zijn of klaar moeten maken voor school. Je kunt ze leren inschatten hoe lang bepaalde taken duren, zoals aankleden of tandenpoetsen.

Het is van belang om kinderen op een leuke manier te leren klokkijken. Daar zijn verschillende manieren voor:

  • Verzin een leuk verhaaltje waarin de tijd een rolt speelt. Laat je kind dan steeds op het horloge aflezen hoe laat het is.
  • Start met tandenpoetsen wanneer de grote wijzer bovenaan is en leer ze te stoppen na 2 rondjes. En leg uit dat dit een taakje is van 2 minuten.
  • Stel vragen over de tijd of geef een opdrachtje mee, bijvoorbeeld; “Kan je mij vertellen wanneer het 2 uur is” of “Hoeveel minuten hebben we nog voordat we weg moeten?”

Spelenderwijs met tijd bezig zijn, leert kinderen klokkijken zonder dat het saai wordt. Een eigen horloge kan ze extra motiveren. Ze kunnen dan zelf de tijd goed in de gaten houden.

Kinderen die wat ouder zijn kun je het besef van tijd meegeven. Samen spreek je af hoe laat hij of zij thuis moet zijn en dat ze dit zelf moeten bijhouden met het GPS-horloge.

Kortom, klokkijken is een handige vaardigheid voor kinderen! Het helpt ze om zelfstandiger te worden en beter met tijd om te gaan. Door er leuke spelletjes van te maken en een kinderhorloge te gebruiken, kunnen ouders hun kinderen op een leuke manier leren klokkijken.

9.2

176 beoordelingen in de laatste 12 maanden 91% beveelt ons aan