One2track logo
  • Werkdagen vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • 24 maanden garantie
  • Werking in heel Europa
  • Inclusief Prepaid simkaart (Geen abonnementskosten)
  • Nederlandse app (Volledig Nederlandse taal)
De veilige zone functie
Marketing
27/08/2024

De veilige zone functie

Kinderen zelfstandig laten spelen kan voor ouders spannend zijn. De one2track-app biedt hiervoor een handige oplossing met de functie ‘veilige zones’. Met deze functie kun je, voor gebieden waar je kind bijvoorbeeld vaak speelt, een zone maken.. Zodra je kind deze zone binnenkomt of verlaat ontvang je een melding via de one2track-app en weet je altijd of je kind in de buurt blijft.

Hoe werkt het precies?

De app werkt samen met het allerleukste GPS horloge voor kinderen. Het kinderhorloge stuurt regelmatig de locatie door naar de one2track-app op je telefoon. Door veilige zones in te stellen, creëer je als het ware een virtueel hek. Zodra je kind dit gebied binnenkomt krijg jij daar een melding van.

Zo stel je veilige zones in:

  1. Open de one2track-app en tik op het horloge-icoontje
  2. Ga naar 'extra instellingen' rechtsonder
  3. Kies de optie 'veilige zone'
  4. Tik op het plusje om een zone toe te voegen
  5. Pas de zone aan op het scherm
  1. Kies vervolgens wanneer je meldingen wilt ontvangen en sla de instellingen op

Je hebt de keuze om meldingen te krijgen wanneer je kind het gebied binnenkomt, verlaat, of allebei. Dit kun je naar voorkeur aanpassen in de one2track-app.

Hoe werkt het precies?

Handige tips

Er zijn verschillende manieren waarop je de zones kunt gebruiken:

  • Schoolzone: Stel een zone in rondomde school van je kind. Zo weet je wanneer ze veilig zijn aangekomen en weer vertrekken. Dit kan vooral handig zijn als je kind net begint met alléén naar school gaan.
  • Buurtzone: Maak een grotere zone voor de wijk waar ze graag spelen. Je krijgt dan een melding als je kind buiten deze bekende omgeving gaat. Dit is ideaal voor kinderen die wat meer bewegingsvrijheid krijgen, maar waarbij je wel wilt weten of ze in de buurt blijven.
  • Thuiszone: Een zone rond je huis laat je zien wanneer je kind weggaat en weer thuiskomt. Handig voor als je zelf niet thuis bent, maar wel wilt weten of je kind veilig is thuisgekomen na school.
  • Speelzones: Stel zones in rond plekken waar je kind vaak komt, zoals de sportclub of hun favoriete speeltuin.

Tips voor effectief gebruik! Om het meeste uit de veilige zones te halen, zijn er een paar dingen om rekening mee te houden:

  • Voorkom overlappende zones. Wanneer zones elkaar overlappen, kan het systeem in de war raken en krijg je mogelijk meerdere meldingen voor dezelfde beweging. Houd zones dus gescheiden voor de beste resultaten.
  • Pas de grootte van de zones aan naarmate je kind ouder wordt. Begin met kleinere zones en maak ze geleidelijk groter om mee te groeien met de toenemende zelfstandigheid van je kind.
  • Bespreek het gebruik van de app met je kind. Leg uit waarom je deze technologie gebruikt en hoe het jullie beiden kan helpen. Zo voelt het kind zich niet gecontroleerd, maar begrijpt het dat het een hulpmiddel is voor jullie beiden.
Handige tips

Balans tussen veiligheid en vertrouwen

Het is belangrijk om te onthouden dat de veilige zones een hulpmiddel zijn, geen vervanging voor goede communicatie en vertrouwen. Gebruik de app als een manier om je kind meer vrijheid te geven, niet om constant te controleren. Het doel is om zorgen weg te nemen en je kind stapsgewijs meer zelfstandigheid te laten ervaren.

Naarmate je kind ouder wordt, kun je de zones aanpassen of zelfs geleidelijk afbouwen. Bespreek regelmatig met je kind waar ze wel en niet mogen spelen. Sommige kinderen voelen zich er veiliger door, terwijl anderen het misschien als beperkend ervaren. Door open te communiceren, vind je samen de juiste balans.

De one2track app en de veilige zones functie kunnen een waardevol instrument zijn in de ontwikkeling naar zelfstandigheid van je kind. Het biedt jou als ouder gemoedsrust, terwijl je kind de ruimte krijgt om te groeien en zelfstandiger te worden. Door slim gebruik te maken van de innovatieve technologie, creëer je een veilige omgeving waarin je kind kan leren en ontdekken, met de wetenschap dat jij altijd een oogje in het zeil houdt.

Balans tussen veiligheid en vertrouwen
9.2

176 beoordelingen in de laatste 12 maanden 91% beveelt ons aan