One2track logo
  • Werkdagen vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • 24 maanden garantie
  • Werking in heel Europa
  • Inclusief Prepaid simkaart (Geen abonnementskosten)
  • Nederlandse app (Volledig Nederlandse taal)
Een onvergetelijk kinderfeestje
Marketing
18/09/2024

Een onvergetelijk kinderfeestje

De verjaardag van je kind is een onvergetelijk moment. Dat vraagt om een feestje vol plezier en vrolijkheid. Met de juiste voorbereiding en planning kun je een onvergetelijke dag creëren die je kind en zijn of haar vriendjes nog lang zullen bij blijven. We geven je graag wat tips en ideeën voor een onvergetelijk kinderfeestje!

Thema en uitnodigingen

Kies je voor een themafeest? Ga samen met je kind ontdekken welk thema het beste past. Maar hoe kom je er dan samen uit?

Maak een lijstje met thema’s waaruit je kind kan kiezen. Dit kan gebaseerd zijn op hun interesses zoals favoriete speelgoed, film, hobby of boek! Zorg wel dat de opties haalbaar zijn.

Soms kan te veel keuze overweldigend zijn. Beperk het aantal thema’s tot drie, max vier. Bespreek samen de voor-en nadelen van elk thema.

Vraag je kind om thema ideeën. Denk samen na over hoe je het feestje aankleed van spelletjes tot traktaties. Uiteindelijk is het natuurlijk wel zijn of haar feestje.

Laat je kind kleine taken oppakken in de voorbereiding. Dit kan zijn het kiezen van muziek, het maken van een uitnodiging of helpen kiezen van de spelletjes.

Staat het thema vast? Dan is het tijd voor de uitnodigingen. Kies voor leuke kaarten die passen bij het gekozen thema. Hoewel een digitale uitnodiging per mail of What’s app praktisch zijn, blijft een fysieke kaart ontvangen toch iets magisch voor kinderen.

Denk bijvoorbeeld aan het aantal kinderen die uitgenodigd mogen worden, een datum prikken, hoe ver van te voren alles plannen en uitnodigen, hoe lang duurt het? Worden de kinderen thuisgebracht? Krijgen ze nog een cadeautje achteraf? Misschien kan je een soort mini checklist maken van vragen die beantwoord moeten worden.

Thema en uitnodigingen

Checklist voor het organiseren van een kinderfeestje

Het plannen van een kinderfeestje vraagt om voorbereiding. Wij hebben een checklist van belangrijke vragen die je kunt doorlopen om het feest soepel te laten verlopen.

  1. Hoeveel kinderen nodig je uit?

Denk hierbij vooral aan de beschikbare ruimte, budget en welke activiteiten je wilt doen. Bespreek samen met je kind wie ze graag willen uitnodigen en probeer hier een evenwicht te vinden.

  1. Wanneer prikken we een datum?

Kies een datum die voor jullie als gezin handig is. Check of belangrijke vrienden van je kind ook op die dag kunnen. Plan het kinderfeestje in het weekend of op een vrije dag om het voor iedereen gemakkelijk te maken. Stem af met de ouders wie er wel-of-niet komen via bijvoorbeeld een groepsapp.

  1. Hoe ver van tevoren begin je met het plannen?

Begin z’n 3 tot 4 weken van tevoren met de voorbereidingen. Verstuur de uitnodigingen minimaal 2 weken van tevoren zodat iedereen de datum vrij kan houden.

  1. Hoe lang duurt het feestje?

Voor jongere kinderen (4-6) jaar is een feestje van 2-3uur vaak lang genoeg. Voor oudere kinderen vanaf 7 jaar kan je 3 tot 4 uur aanhouden, afhankelijk van de activiteiten.

  1. Worden de kinderen thuisgebracht?

Bespreek of ouders hun kinderen ophalen, of dat jullie zorgen voor het thuisbrengen. Dit valt of staat natuurlijk met het aantal kinderen en de afstand tot hun huis.

  1. Wat is het thema?

Hebben jullie zoals hierboven besproken een thema gekozen? Denk dat vooral aan decoraties, spelletjes en traktaties die passen bij het thema. Laar je kind creatief meedenken over de invulling van het feestje om het persoonlijk en speciaal te maken.

  1. Welke activiteiten doen we?

Plan een paar leuke spelletjes of activiteiten die aansluiten bij het thema. Vermeld dit in de uitnodiging. We herinneren allemaal de ”Vergeet je zwembroek niet” uitnodiging nog wel. Zorg voor een mix van actieve, maar ook rustige momenten, zoals knutselen of een film kijken.

  1. Een cadeautje mee naar huis?

Tot slot, overweeg een klein bedankje of cadeautje voor de gasten, zoals een snoepzakje of een speeltje. Dit is een leuke manier om het feestje af te sluiten.

Met deze checklist in gedachten, kan het plannen van een onvergetelijk kinderfeestje gestructureerd en leuk zijn.

Checklist voor het organiseren van een kinderfeestje
9.2

176 beoordelingen in de laatste 12 maanden 91% beveelt ons aan